Catering Dietetyczny
Właśnie znalazłeś
Dietę dla Siebie!
Przykładowe menu
Śniadanie
Zapiekane jajko w delikatnej szynce z warzywami i żytnim pieczywem na zakwasie
II Śniadanie
“Cytrusowy ogień” Świeżo tłoczony sok z pomarańczy, grapefruita, imbiru z dodatkiem chili
Obiad
Filet kurczaka zagrodowego panierowany w otrębach owsianych i siemieniu lnianym z pieczonymi frytkami z warzyw, dip czosnkowy
Podwieczorek
Koktajl jogurtowy ze świeżymi owocami granatu i mango posypany suszonymi daktylami
Kolacja
Carpaccio z pieczonego buraczka i sera fety z rukolą, wiśniowym sosem i prażonymi pestkami dyni
Śniadanie
Twarożek z suszonymi pomidorami i bazylią
II Śniadanie
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym, pestkami słonecznika i sezamem
Obiad
Pieczony indyk w sosie cztery sery z brokułami, pełnoziarnisty makaron penne
Podwieczorek
Mus z jabłka, banana i kiwi
Kolacja
Wegańskie “chilli con carne” z tortillą
Śniadanie
Pasta jajeczna z kiełkami słonecznika i rzeżuchą
II Śniadanie
Hummus pomidorowy z pieczywem
Obiad
Razowy makaron tagliatelle z łososiem i brokułami
Podwieczorek
Sałatka z mozzarellą, awokado i pomidorkami koktajlowymi
Kolacja
Zapiekana pieczarka portobello nadziewana farszem mięsnym z warzywami
Śniadanie
Musli z malinami, kefirem i migdałami
II Śniadanie
Pieczone jabłko z nadzieniem z twarożku
Obiad
Roladki rybne z cukinią i pesto bazyliowym
Podwieczorek
Sok marchwiowo-pomarańczowy z miętą
Kolacja
Bezglutenowe rosti z batata i cukini
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku z orzechami włoskimi, rodzynkami, nektarynką i owocem kiwi
II Śniadanie
Wegański koktajl z jarmużu, szpinaku i kiwi
Obiad
“Caldeirada” portugalski gulasz rybny z ciecierzycą i opiekanymi ziemniakami w tymianku
Podwieczorek
Serek twarogowy ziarnisty, herbatniki z nadzieniem owocowym, gruszki w sosie waniliowym
Kolacja
Zapiekanka ryżowa z jarmużem i pomidorowym dipem tzatziki
Śniadanie
Frittata z wędzoną szynką, warzywami, szczypiorkiem i żytnim pieczywem chrupkim
II Śniadanie
Letnia sałatka z arbuza, sera feta i czarnych oliwek z dodatkiem świeżej mięty
Obiad
Ragout z cukinii i masła orzechowego z pieczonymi kąskami kurczaka zagrodowego, parowany ryż z dodatkiem buraczka
Podwieczorek
Lekki, bezcukrowy sernik na zimno z malinami
Kolacja
Sałatka makaronowa z młodymi listkami szpinaku baby, żurawiną i prażonymi pestkami dyni zaprawiona ziołowym, włoskim sosem
Śniadanie
Pasta ze szprotek z pełnoziarnistym chlebkiem
II Śniadanie
Sok jabłkowy z naparem z mięty
Obiad
Filet z kurczaka zapiekany tymiankiem w sosie własnym, kasza jęczmienna i bukiet warzyw na parze
Podwieczorek
Sałatka bałkańska
Kolacja
Razowa tarta z cukinią i kaparami